Zdravé lívance z ovesných vloček a banánů

Zdravé lívance z ovesných vloček a banánů

Máte rádi sladké snídaně? Zkuste tuto zdravější alternativu oblíbeného pokrmu, na které si jistě pochutnáte.

Ingredience:

  • 2 zralé banány (nejlépe, když mají hodně hnědých skvrn)
  • 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku neslazeného mandlového mléka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • olivový olej

Postup:

  1. Všechny ingredience, tedy ovesné vločky, banány, mléko, vejce, prášek do pečiva a koření, vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude směs zcela hladká.
  2. Lívanečníkovou pánev zlehka vymažte olivovým olejem a rozehřejte.
  3. Jakmile je pánev rozpálená, přidejte těsto a smažte přibližně 2-3 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích se neobjeví několik bublinek.
  4.  Lívance obraťte a smažte, dokud nejsou i z druhé strany zlatavě hnědé.
  5. Postup opakujte  i se zbývajícím těstem.
  6. Hotové lívance můžete ozdobit čerstvým ovocem, oříšky či javorovým sirupem.
Banánovo-ovesné lívance zdobené plátky banánů a pekanovými ořechy.
zdroj: ambitiouskitchen.com

Recepty na ovesné vločky v podobě lívanců nejsou jedinou možností pro zdravou ovesnou snídani. Inspirujte se také recepty na chutné ovesné kaše.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.