Máte rádi sladké snídaně? Zkuste tuto zdravější alternativu oblíbeného pokrmu, na které si jistě pochutnáte.
Ingredience:
- 2 zralé banány (nejlépe, když mají hodně hnědých skvrn)
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 2 vejce
- 1/2 šálku neslazeného mandlového mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky soli
- olivový olej
Postup:
- Všechny ingredience, tedy ovesné vločky, banány, mléko, vejce, prášek do pečiva a koření, vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude směs zcela hladká.
- Lívanečníkovou pánev zlehka vymažte olivovým olejem a rozehřejte.
- Jakmile je pánev rozpálená, přidejte těsto a smažte přibližně 2-3 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích se neobjeví několik bublinek.
- Lívance obraťte a smažte, dokud nejsou i z druhé strany zlatavě hnědé.
- Postup opakujte i se zbývajícím těstem.
- Hotové lívance můžete ozdobit čerstvým ovocem, oříšky či javorovým sirupem.
Recepty na ovesné vločky v podobě lívanců nejsou jedinou možností pro zdravou ovesnou snídani. Inspirujte se také recepty na chutné ovesné kaše.