Ovesné lívance s kefírem jsou vydatné a neuvěřitelně chutné. Navíc jsou strašně jednoduché na přípravu, takže je zvládne opravdu každý.
Ingredience
- 1 šálek ovesných vloček
- 2 šálky kefíru (ochuceného nebo bez příchutě)
- 1 šálek hladké mouky
- 1 lžíce medu
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky soli
- 1 lžíce chia semínek
- 2 vejce
- ¼ šálku avokádového oleje
- suroviny k servírování dle vašeho výběru
Postup
- V misce smíchejte ovesné vločky a kefír a dejte stranou.
- V míse nebo odměrce rozšlehejte vejce, olej a med.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte vaječnou směs k moučné směsi a dobře promíchejte.
- Přidejte směs ovesných vloček a kefíru a dobře promíchejte.
- Přidejte chia semínka a promíchejte.
- Pánev rozehřejte na středním ohni.
- Jakmile je horká, přidejte asi 2 lžičky másla.
- Do pánve nalijte asi ⅓ šálku těsta (na lívaneček).
- Smažte (3–5 minut), dokud nebude horní část lívance bublinková.
- Otočte a osmažte druhou stranu.
- Hotové lívance vyjměte z pánve.
- Umístěte na žáruvzdorný servírovací plech a vložte do teplé trouby, dokud všechny nebudete mít hotové všechny lívanečky.
- Podávejte s ovocem či polevami dle výběru.
- Nechte si chutnat!