Zdravé lososové karbanátky

Zdravé lososové karbanátky
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Tyto nízkokalorické karbanátky z lososa a brambor jsou dochucený červeným chilli, limetkou a zázvorem, což z nich vytváří naprostou delikatesu! Servírujte je s proužky mrkve a okurek jako výživnou a zdravou večeři.

Ingredience

  • 600 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na 2 cm kostky
  • 3 filety z lososa 3 (cca 360 g)
  • 2 jarní cibulky 2, okrájené a nakrájené nadrobno
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená nadrobno
  • šťáva a kůra z 1 limetky plus plátky limetky k podávání
  • 1 lžička strouhaného zázvoru      
  • 4 polévkové lžíce koriandru, nahrubo nasekaného
  • 2 polévkové lžíce cizrnové mouky
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • ½ lžíce medu
  • ½ lžičky rýžového vinného octa
  • 1 lžička pražených sezamových semínek
  • 4 mrkve, oloupané a nakrájené na stuhy
  • 1 okurka, rozpůlená, ořezaná a nakrájená na stužky

Postup

  1. Přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte brambory.
  2. Snižte teplotu a navrch dejte kovový cedník.
  3. Filety lososa okořeňte a dejte do cedníku.
  4. Přikryjte pokličkou a nechte rybu v páře a brambory dusit.
  5. Obojí by mělo trvat 10 minut – pokud ryba potřebuje více času, dejte filetům další 2 minuty, ale vyndejte brambory, aby se nepřevařily.
  6. Brambory dobře sceďte a nechte mírně vychladnout.
  7. Přendejte do velké mísy a přidejte jarní cibulku, chilli, limetkovou kůru, zázvor a polovinu koriandru.
  8. Rozmačkejte dohromady a dobře okořeňte.
  9. Filety lososa zbavte kůže, nahrubo ho nastrouhejte a vmíchejte do bramborové směsi.
  10. Rozdělte na osm částí a z každé části vytvarujte kouli, kterou lehce zploštěte, abyste získali osm placiček.
  11. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut chladit, poté poprašte cizrnovou moukou.
  12. Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  13. Jakmile je horký, přidejte do pánve čtyři rybí karbanátky.
  14. Smažte 3–4 minuty nebo dozlatova na spodních stranách, poté každý karbanátek opatrně otočte a smažte další 3–4 minuty, dokud nebudou rovnoměrně zlatavé.
  15. Přendejte na plech vyložený kuchyňským papírem a opakujte se zbylým olejem a rybími karbanátky.
  16. Mezitím dejte do velké mísy limetkovou šťávu, med, ocet a sezamová semínka a prošlehejte.
  17. Přidejte mrkev a okurku a promíchejte.
  18. Přidejte zbývající koriandr, lehce okořeňte a na závěr promíchejte.
  19. Jakmile jsou rybí karbanátky hotové, podávejte je se salátem z mrkve a okurky a s klínky limetky na vymačkání.
Karbanátky z lososa a brambor servírované na talířku s čerstvými bylinkami.
www.olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.