Zdravé mandlové rohlíčky máčené v kakaové polevě

Zdravé mandlové rohlíčky máčené v kakaové polevě
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 50

Oříškové, sladké s nádechem hořké hořké čokolády, tyto rohlíčky s mandlemi a celozrnné mouky jsou perfektní sváteční pochoutkou. Přidejte si na svůj sváteční stůl tuto fit dobrotu bez zpracovaných cukrů, jen z těch nejlepších surovin a mlsejte zcela bez viny.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g celozrnné mouky (například špaldovou mouku)
  2. 125 g mletých mandlí
  3. špetka himalájské soli
  4. vejce pokojové teploty
  5. 2 lžíce extra panenského kokosového oleje (rozpuštěného a ochlazeného)
  6. 4 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  7. lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu

  1. lžíce extra panenského kokosového oleje (rozpuštěného a ochlazeného)
  2. lžička kakaového prášku
  3. lžíce javorového sirupu (nebo medu)

Postup

  1. Rošt umístíme doprostřed trouby a tu zahřejeme na 180 stupňů.
  2. Velký plech vyložíme pečicím papírem.
  3. Do malé mísy přidáme celozrnnou mouku a mleté mandle.
  4. Přidáme sůl a vše promícháme.
  5. Ve velké mixovací misce rozšleháme vejce pomocí elektrického mixéru, dokud nebude nadýchané.
  6. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného a vychladlého kokosového oleje, 4 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vanilkového extraktu.
  7. Vše promícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.
  8. Přidáme směs suchých ingrediencí a pokračujeme v míchání pomocí elektrického mixéru, dokud nevznikne těsto.
  9. Pomocí lžičky odebereme kousek těsta a vytvarujeme z něj rohlíček a ten ohneme do tvaru půlměsíce a položíme je na pečicí papír na plechu.
  10. Mandlové rohlíčky pečeme dozlatova po dobu 12–15 minut.
  11. Po vytažení z trouby by měly být trochu měkké na dotek.
  12. Rohlíčky vyndáme z trouby a necháme je pár minut vychladnout na plechu.
  13. Poté je přesuneme na mřížku, aby zcela vychladly.
  14. Připravíme si kakaovou polevu z tmavé čokolády.
  15. Do malé misky přidáme 1 lžíci rozpuštěného kokosového oleje, 1 lžíci kakaového prášku a 1 lžíci čistého javorového sirupu nebo medu.
  16. Použijeme metličku a mícháme, dokud nezískáme pěknou a jednotnou texturu.
  17. Každý rohlíček ponoříme do kakaové polevy a položíme je zpět na mřížku, aby hořká čokoláda ztuhla.
Rohlíčky ze špaldové mouky a kusy mandlí.
Zdroj: foodbymars.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.