I oblíbené medové perníčky se dají připravit ve zdravější variantě s celozrnnou moukou a kokosovým cukrem.
Ingredience:
- 3 šálky celozrnné mouky
- 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje
- 1/2 šálku medu
- 1/4 šálku kokosového cukru
- 1 vejce
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Postup:
- V míse smíchejte mouku, zázvor, skořici, sůl, hřebíček, sodu a prášek do pečiva.
- V malé míse smíchejte kokosový olej a med, dokud se nespojí.
- Přidejte kokosový cukr a míchejte, dokud se vše nespojí, poté přidejte vejce.
- Tekutou směs vlijte do suché a vypracujte v těsto.
- Vypracované těsto poté zabalte do potravinové folie a dejte na hodinu do ledničky.
- Předehřejte troubu na 160°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary perníčků.
- Toto fit vánoční cukroví pečte přibližně 8-11 minut, v závislosti na tloušťce perníčků.