Na tyto chutné sušenky potřebujete pouhé 3 ingredience a těsto máte hotové do 5 minut! Neobsahují bílou mouku, máslo, vejce ani rafinovaný cukr, takže si je mohou užít i alergici.
INGREDIENCE
- 1/2 šálku arašídového másla, neslazeného
- 1/4 šálku + 2 lžíce ovesné mouky
- 3 lžíce javorového sirupu nebo více podle potřeby
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 °Celsia.
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Ve střední misce smíchejte všechny ingredience.
- Míchejte stěrkou, dokud se ingredience rovnoměrně nespojí a nevytvoří se těsto na sušenky.
- Pokud dáváte přednost sladším sušenkám, můžete přidat ještě 1 polévkovou lžíci sirupu.
- Pomocí naběračky na zmrzlinu o objemu 1,5 lžíce nabírejte kuličky z těsta, které pokládejte na připravený plech ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
- Dlaní zploštěte kuličky na tlusté kotouče.
- Pokud chcete, můžete vidličkou tvořit křížový vzor na povrchu každé sušenky.
- Sušenky pečte asi 11–13 minut, nebo dokud nejsou nafouknuté, s malými prasklinami na povrchu.
- Povrch sušenek by měl vypadat suše.
- Před vyjmutím nechte sušenky úplně vychladnout na plechu.