Zdravé perníčky ze špaldové mouky

Zdravé perníčky ze špaldové mouky
Příprava: 30 minut Vaření: 16 minut Počet porcí: 30

Tyto zdravější špaldové velikonoční perníčky jsou pro ty, kteří chtějí mlsat zdravější cestou. Výsledek je opravdu chutný!

Ingredience

  • 380g špaldové mouky
  • 130g cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 60g rozpuštěného másla
  • 2ks vajec
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 50ml mléka (dle potřeby)

Postup

  • Nejprve smíchejte v míse mouku se sodou, cukrem, perníkovým kořením a kakaem.
  • Ve vedlejší míse vyšlehejte máslo, med a vejce.
  • Sypké suroviny postupně přisypávejte do máslové směsi a nakonec přidejte mléko, pokud je těsto drobivé.
  • Rukama vypracujte hladké těsto a zabalte jej do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na hodinu do lednice.
  • Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký 3-4 mm a vykrajujte libovolné tvary.
  • Vykrájené tvary poklaďte na plech s pečícím papírem a pečte při 180°C po dobu 5-8 minut do zlatova.
  • Upečené a vychladlé perníčky poté ozdobte podle svých preferencí.
Perníkoví zajíčci ze špaldové mouky.
Zdroj: cooksister.com

Co by to bylo za Velikonoce bez po domácku upečeného beránka? Vyberte si z 8 variant!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.