Tyto zdravější špaldové velikonoční perníčky jsou pro ty, kteří chtějí mlsat zdravější cestou. Výsledek je opravdu chutný!
Ingredience
- 380g špaldové mouky
- 130g cukru
- 3 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 60g rozpuštěného másla
- 2ks vajec
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce holandského kakaa
- 50ml mléka (dle potřeby)
Postup
- Nejprve smíchejte v míse mouku se sodou, cukrem, perníkovým kořením a kakaem.
- Ve vedlejší míse vyšlehejte máslo, med a vejce.
- Sypké suroviny postupně přisypávejte do máslové směsi a nakonec přidejte mléko, pokud je těsto drobivé.
- Rukama vypracujte hladké těsto a zabalte jej do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na hodinu do lednice.
- Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký 3-4 mm a vykrajujte libovolné tvary.
- Vykrájené tvary poklaďte na plech s pečícím papírem a pečte při 180°C po dobu 5-8 minut do zlatova.
- Upečené a vychladlé perníčky poté ozdobte podle svých preferencí.
Co by to bylo za Velikonoce bez po domácku upečeného beránka? Vyberte si z 8 variant!