Pokud nevíte, co si namazat na chléb a zároveň chcete jíst zdravě a výživně, tak jste tu správně.
Vybrali jsme pro vás totiž ty nejlepší recepty na zdravé pomazánky.
Inspirujte se tradičními, ale i netradičními pomazánkami ze zeleniny, ovoce i se salámem.
Naše recepty
Nahlédněte na naše recepty s lilkovou pomazánkou! Další inspirace na zdravý pokrm.
Jak uchovávat pomazánky?
Většinou podomácku připravované pomazánky by se měly spotřebovat do 1-2 dne. Suroviny jako třeba cibule totiž rychle kvasí, tak by chuť pomazánky po dvou dnech už nemusela být tak čerstvá.
Zdravé pomazánky můžete ale připravovat i do zásoby. Hotové pomazánky se naplní do skleněných nádobek s uzávěrem. Sterilizujte ve vařící vodě po dobu 5-10 minut. Po sterilizaci nechte vychladnout a nechejte uskladněné v ledničce. Kdykoliv budete mít chuť, sáhněte po předpřipravené pomazánce a užívejte si. Po otevření je však nutné spotřebovat do 1-2 dnů.