Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu vánočních rohlíčků. Chuťově božské a rozpadající se kokosové cukroví.
Ingredience
- 200g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)
- 40g kokosové mouky
- 100g změklého tuku (např. Hera)
- 2 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 30g moučkového cukru + na obalování
- Špetka soli
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- Kůra z bio citronu
Postup
- V míse smíchejte všechny suché suroviny. Poté přidejte vejce, vařečkou promíchejte a přidejte změklý tuk nakrájený na menší kousky.
- Rukama vytvoříte hladké jednotvárné těsto. Vytvořte kouli, která trochu lepí a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
- Ztuhlé těsto poté rozdělte na 4 díly. Z každého dílu odlupujte kusy těsta, ze kterých vytvarujete kuličku, tu rozválíte na váleček a na plechu zahnete okraje do tvaru rohlíčků.
- Máte-li těsto příliš drobivé, přidejte navíc žloutek. Pokud je naopak příliš mokré, přidejte více kokosové mouky.
- Pečte na 160°C přibližně 10-12 minut, podle druhu trouby a tloušťce rohlíčků. Hlavně rohlíčky hlídejte.
- Pečeme na 160 stupňů cca 12 minut. Rohlíčky hlídejte, záleží na jejich velikosti – podle toho přizpůsobte délku pečení.
- Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru.
- Hotové rohlíčky můžete máčet v čokoládě nebo je udělat tenčí a slepovat marmeládou či krémem.