Zdravé rýžové nudle s krevetami

Zdravé rýžové nudle s krevetami

Tzv. „Singapurské nudle“ jsou populárním asijským jídlem připraveným z tenkých rýžových nudlí a zeleniny. Díky kari koření dá jídlu žlutý exotický odstín. Tento recept obsahuje krevety, můžete je však nahradit jiným masem nebo jej připravit na vegetariánský způsob.

Ingredience

  • 450g středních krevet
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • 1 červená paprika
  • 2 šálky nastrouhaného čínského zelí
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
  • 3 ČL mletého zázvoru
  • 1/4 šálku vody nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 ČL třtinového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého pepře
  • 4 PL rostlinného oleje na smažení
  • 1,5 PL koření kari
  • 1 balení tenkých rýžových nudlí

Postup

  • Uvařte/namočte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  • Krevety připravte, případně oloupejte a namočte na 5 minut do teplé slané vody.
  • Veškerou zeleninu očistěte, papriku a mrkev nakrájejte na tenké plátky, nasekejte čínské zelí.
  • Fazolové klíčky sceďte z konzervy.
  • V misce připravte omáčku – kuřecí vývar nebo vodu smíchejte s hnědým cukrem, solí a pepřem a dejte stranou.
  • Zahřejte menší pánev na středně vysokou až vysokou teplotu, přidejte olej a osmažte krevety dokud se nezbarví.
  • Na větší pánvi rozpalte olej, přidejte kari a míchejte asi 30 sekund, poté přidejte zázvor a stále míchejte.
  • Až začne být zázvor aromatický, přidejte zeleninu a klíčky.
  • Míchejte asi 30 sekund, poté vmíchejte krevety, nakrájenou jarní cibulku a nudle.
  • Vše chvíli povařte a pokud je směs suchá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  • Nakonec dochuťte dle potřeby solí, pepřem nebo kari kořením a podávejte teplé.
Rýžové nudle se zeleninou a krevetami
Zdroj: rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.