Tzv. „Singapurské nudle“ jsou populárním asijským jídlem připraveným z tenkých rýžových nudlí a zeleniny. Díky kari koření dá jídlu žlutý exotický odstín. Tento recept obsahuje krevety, můžete je však nahradit jiným masem nebo jej připravit na vegetariánský způsob.
Ingredience
- 450g středních krevet
- 2 šálky fazolových klíčků
- 1 červená paprika
- 2 šálky nastrouhaného čínského zelí
- 2 ks mrkve
- 2 ks jarní cibulky
- 3 ČL mletého zázvoru
- 1/4 šálku vody nebo kuřecího vývaru
- 1/2 ČL třtinového cukru
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL mletého pepře
- 4 PL rostlinného oleje na smažení
- 1,5 PL koření kari
- 1 balení tenkých rýžových nudlí
Postup
- Uvařte/namočte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Krevety připravte, případně oloupejte a namočte na 5 minut do teplé slané vody.
- Veškerou zeleninu očistěte, papriku a mrkev nakrájejte na tenké plátky, nasekejte čínské zelí.
- Fazolové klíčky sceďte z konzervy.
- V misce připravte omáčku – kuřecí vývar nebo vodu smíchejte s hnědým cukrem, solí a pepřem a dejte stranou.
- Zahřejte menší pánev na středně vysokou až vysokou teplotu, přidejte olej a osmažte krevety dokud se nezbarví.
- Na větší pánvi rozpalte olej, přidejte kari a míchejte asi 30 sekund, poté přidejte zázvor a stále míchejte.
- Až začne být zázvor aromatický, přidejte zeleninu a klíčky.
- Míchejte asi 30 sekund, poté vmíchejte krevety, nakrájenou jarní cibulku a nudle.
- Vše chvíli povařte a pokud je směs suchá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Nakonec dochuťte dle potřeby solí, pepřem nebo kari kořením a podávejte teplé.