Pokud toužíte po ještě zdravější pochoutce, nahraďte klasickou rýži rýží divokou nebo celozrnnou.
Ingredience
- 2 šálky vařené divoké rýže
- 1/2 šálku vody
- 2 bílky
- 1 stroužek česneku
- 1 PL mletých lněných semínek
- 1 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Plech vymažte olivovým olejem.
- Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu a zpracovávejte, dokud nezískáte konzistenci podobnou těstu.
- Vzniklou směs přesuňte na vymazaný plech.
- Pečte po dobu 15 minut, poté rýžovou placku opatrně otočte a pečte dalších přibližně 10 minut.
![Placky z divoké rýže.](https://www.receptia.cz/wp-content/uploads/2025/01/zdrava-ryzova-placka.jpg)
Další originální možnost, jak využít zbytky rýže, představují sicilské rýžové koule. Načerpejte inspiraci z našich receptů na arancini.