Velmi jednoduché, rychlé a chutné cukroví s ovesnými vločkami. Vytvarovat ho můžete do kuliček či hrudek.
Ingredience:
- 3 šálky ovesných vloček
- 1 a 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku krémového arašídového másla
- 1/2 šálku mléka
- 3 PL neslazeného kakaového prášku
- 8 PL másla
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup:
- Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr a kakaový prášek.
- Přidejte mléko a máslo a přiveďte k varu.
- Vařte asi 1 minutu.
- Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku, sůl, arašídové máslo a ovesné vločky.
- Cukroví po lžičkách vložte na plech s pečicím papírem.
- Nechte ztuhnout přibližně 10 minut, než cukroví vychladne.
Arašídové máslo nepatří mezi nejklasičtější ingredience pro přípravu vánočního cukroví. Dodá mu ale velmi zajímavou chuť. Inspirujte se i našimi dalšími recepty na arašídové cukroví.