V tomto receptu kromě mouky nenajdete ani cukr! Perníčky ale chutnají přesně tak, jak si představujete.
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku namletých mandlí
- 1/3 šálku mletého lněného semínka
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 2 PL mletého zázvoru
- 1 čajová lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 a 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje
- 1/4 šálku medu
- 1 vejce
- 50 g bílé čokolády
Postup:
- Ve velké míse smíchejte namleté mandle, lněné semínko, jedlou sodu, mletý zázvor, nastrouhaný čerstvý zázvor, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a vanilkový extrakt.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Do mísy následně přidejte kokosový olej, med a vejce a opět důkladně promíchejte.
- Těsto vypracujte do kuličky a zabalte do potravinářské fólie.
- Vložte na 30 minut do mrazáku a poté ho přendejte na dalších 30 minut do chladničky.
- Vyjměte těsto z potravinové fólie a vložte ho mezi dva velké kusy pečicího papíru.
- Pomocí válečku těsto rozválejte na tloušťku asi půl centimetru.
- Vykrajovátky z těsta vykrájejte rozmanité tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 10 minut nebo dozlatova. Po vytažení z trouby by perníčky měly být ještě mírně měkké.
- Nechte perníčky vychladnout a v mezidobě si rozpusťte bílou čokoládu.
- Tu poté přelijte do zdobicího sáčku s tenkou tryskou a perníčky ozdobte.