Jednoduchý salát, který v sobě lehce pojí sladkost a slanost. Je výživný a přitom dietní. Zkusíte ho?
Ingredience
- 4 PL vlašských ořechů
- šťáva z poloviny citrónu
- 3 PL olivového oleje
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 1 jablko
- 3 PL červeného vinného octa
- sůl
- pepř
- 1 PL strouhaného parmezánu
- 2 vejce uvařená natvrdo
Postup
- Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi.
- Řapíkatý celer zbavte tuhých vláken a nakrájejte ho příčně na širší plátky.
- Jablko rozčtvrťte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na plátky.
- Celer smíchejte s jablky, zalijte olejem, vinným octem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
- Přidejte vejce rozkrájené na čtvrtky.
- Salát zasypte opraženými ořechy a parmezánem.
