Jednoduchý a velmi výživný salát, který oceníte jako skvělou přílohu například na zahradní party.
Ingredience:
- 1 šálek quinoy
- 1/2 červené kapie
- 1/2 ačokči
- 1/4 červené cibule
- 1 svazek chřestu
- 2-3 kusy řapíkatého celeru
- 1 šálek listového špenátu
- olivový olej
- šťáva z jedné limetky nebo citronu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Quinou uvařte podle návodu.
- Do jiného hrnce dejte vařit chřest vařit do vroucí vody na 5 minut a pak ho přendejte do studené vody, aby se už dále nevařil.
- Nakrájejte celer, ačokču, špenát, papriku, cibuli a chřest.
- Vše dobře promíchejte s vychladnutou quinoou.
- Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, pepř a sůl podle chuti.
- Promíchejte a můžete podávat.
Takto připravená mexická okurka s quinoou se výborně hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Fazole jsou velmi výživné a zdravé. Fazolačka je skvělou polévkou především v zimních měsících. Inspirujte se!