Salát z červené řepy s jogurtem

Salát z červené řepy s jogurtem
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Salát z pečené červené řepy je skvělou variantou pro lehké obědy večeře, ale i předkrmy. Pokud jste ještě žádný takový salát nejedli, doporučujeme ochutnat. 

Ingredience:

  • 4 upečené středně velké červené řepy
  • 1,5 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 1-2 stroužky česneku
  • ½ hrnek hustého jogurtu řeckého typu
  • 2 lžíce nasekaného kopru

Postup:

  • Červenou řepu umyjte, osušte a dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ji olivovým olejem a přikryjte alobalem. 
  • Pečte na 205°C po dobu minimálně 45 minut.
  • Menší řepa je hotová rychleji, kontrolujte a otáčejte řepu i v průběhu pečení. Větší řepa se může péct až 2 hodiny. 
  • Upečenou řepu oloupejte, naporcujte na měsíčky nebo plátky.
  • V míse si smíchejte ingredience na zálivku, tj. vinný ocet, cukr, olivový olej, sůl a pepř.
  • Zálivku smíchejte s teplou řepou a nechte chladit v lednici, aby se dobře to rozleželo (cca 2 hodiny).
  • Mezitím si připravte jogurtový dresing. Smíchejte prolisovaný česnek, s jogurtem, solí, pepřem a nasekaným koprem. 
  • Po vychlazení můžete servírovat. 
  • Ideální je jogurtový dresing navršit na řepu a posypat koprem. 
salát z červené řepy s jogurtovým dressingem
Zdroj: loveandoil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.