Zdravý švestkový štrúdl z ovesných vloček

Zdravý švestkový štrúdl z ovesných vloček

Ingredience:

  • 250 g ovesných vloček
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1-2 lžíce tekutého medu nebo jiného sladidla
  • voda dle potřeby
  • švestky

Postup:

  1. Smícháme vločky, jogurt a sladidlo. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
  2. První polovinu rozprostřeme na pečící papír.
  3. Poklademe rozpůlenými švestkami. Kromě tvarohu je pod švestky vynikající spařený a ochucený mák, ale není to nutné.
  4. Švestky pokryjeme druhou polovinou těsta.
  5. Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 až 40 minut.

INGREDIENCE

  • 1 listové těsto
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl, kmín
  • malá cibulka nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • sezamová semínka
  • špenátový protlak
  • vejce na potření

POSTUP

  1. Rozválíme si těsto a přeneseme na plech.
  2. Mezitím si uvaříme špenát dle zvyku, přidáme česnek a cibuli.
  3. Špenát rovnoměrně nanášíme na listové těsto.
  4. Pak jej pokryjeme sýrem.
  5. Nakonec závin opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem.
  6. Pečeme při 220 °C do růžova.
Recept na slaný štrůdl se špenátem je snadný.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.