Ingredience:
- 250 g ovesných vloček
- 300 g bílého jogurtu
- 1-2 lžíce tekutého medu nebo jiného sladidla
- voda dle potřeby
- švestky
Postup:
- Smícháme vločky, jogurt a sladidlo. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
- První polovinu rozprostřeme na pečící papír.
- Poklademe rozpůlenými švestkami. Kromě tvarohu je pod švestky vynikající spařený a ochucený mák, ale není to nutné.
- Švestky pokryjeme druhou polovinou těsta.
- Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 až 40 minut.
INGREDIENCE
- 1 listové těsto
- 100 g tvrdého sýra
- sůl, kmín
- malá cibulka nakrájená nadrobno
- 3 stroužky utřeného česneku
- sezamová semínka
- špenátový protlak
- vejce na potření
POSTUP
- Rozválíme si těsto a přeneseme na plech.
- Mezitím si uvaříme špenát dle zvyku, přidáme česnek a cibuli.
- Špenát rovnoměrně nanášíme na listové těsto.
- Pak jej pokryjeme sýrem.
- Nakonec závin opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem.
- Pečeme při 220 °C do růžova.