A je tu zdravá verze tohoto dortíku. Což znamená, že si můžete klidně zahřešit, aniž byste výrazně porušili svou dietu a pracně shozená kila.
Co budeme potřebovat
- 230 g grahamových sušenek
- 200 g másla (rozpuštěného)
- 340 g odtučněné ricotty
- 230 g smetanového sýra
- 200 g cukru
- Citronovou kůru
- 3 vejce
- 450 g mražených borůvek
Postup
- Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
- Krekry rozemeleme na prášek
- Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme
- Grahamavou směs nasypeme na dno formy a vmačkáme do ní směs
- Formu s krustou vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut
- Krusta musí mít zlatavou barvu, poté vyndáme a necháme vychladnout
- Poté obalíme formu alobalem, aby byla vrstva nepropustná
- Na náplň necháme okapat ricottu
- Přidáme smetanový sýr, 150 g cukru a citronovou kůru a vše smícháme
- Přidáme vejce a mícháme dokud se všechny ingredience nespojí
- Krém nalijeme na připravený korpus
- Obalenou formu s krémem vložíme do vysokého plechu a do jeho poloviny nalijeme horkou vodu
- Dort pečeme asi hodinu, dokud nezezlátne
- Hotový dort necháme odpočívat alespoň 4 hodiny
- Mezitím si připravíme borůvkovou omáčku
- Do hrnce vložíme borůvky, citronovou šťávu a zbytek cukru
- Vaříme 5 – 7 minut, dokud směs nezačne mít konzistenci sirupu
- Kousky dortu podáváme přelité borůvkovou omáčkou