Zdravý tvarohový moučník s borůvkami

Zdravý tvarohový moučník s borůvkami

Máte chuť na něco zdravého, sladkého a dobrého? Lahodná kombinace tvarohu, jogurtu, šlehačky a borůvek spolu s jemnou vůní pomeranče si vás získá. Pokud si rádi pochutnáváte na dezertech se spoustou krému, našli jste ten správný.

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 75 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g polohrubé mouky
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 400 g polotučného tvarohu
  • 200 g bílého jogurtu
  • 11 želatinových plátků
  • 80 g cukru
  • 1 bio pomeranč
  • 230 g borůvek (klidně i zmražených)
  • 350 ml smetany ke šlehání

Na dekoraci:

  • 200 g čerstvého lesního ovoce
  • plátky pomerančové kůry
  • rozmačkané sušenky
  • mátové lístky

Postup:

  • Připravte si korpus smícháním vajec, 75 g cukru, pomerančové šťávy s soli.
  • Tuto směs šlehejte asi 7-8 minut, dokud nebude nadýchaná.
  • Pak přidejte mouku s kypřícím práškem a zamíchejte. 
  • Hotové těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. 
  • Pečte asi 20 minut při 175 °C. 
  • Jestli je korpus hotový, vyzkoušejte párátkem. 
  • Nechte jej vychladnout.
  • Do těsta udělejte několik dírek párátkem, v ½ hrnku vody si rozmíchejte 1 lžíci cukru. Tímto cukerným roztokem pak korpus pokapejte. 
  • Želatinové plátky si nechte ve studené vodě nabobtnat dle návodu na obalu. 
  • Šťávu z poloviny pomeranče si vymačkejte a nastrouhejte si jeho kůru.
  • V míse si smíchejte tvaroh, jogurt, cukr a nastrouhanou kůru.
  • Krém si rozdělte na 2 poloviny. 
  • Smetanu ke šlehání si vyšlehejte.
  • Borůvky si rozmixujte do hladké konzistence a přidejte je do jedné poloviny tvarohové náplně.
  • 6 želatinových plátků si vymačkejte a podle instrukcí na obalu je smíchejte s trochou pomerančové šťávy a borůvkovou náplní. Míchejte, dokud směs nezačne tuhnout, pak přidejte ještě polovinu vyšlehané šlehačky. 
  • Tuto náplň pak navrstvěte na korpus.
  • Zbylých 5 želatinových plátků taktéž vyždímejte a smíchejte s druhou polovinou tvarohové náplně. Poté přidejte zbývající polovinu šlehačky a důkladně zamíchejte.
  • Hotovou náplň rozprostřete na na první patro borůvkové náplně.
  • Nakonec moučník ozdobte kůrou z pomeranče, mátovými lístky a rozmačkanými sušenkami.
  • Dejte vychladit do lednice na minimálně 3 hodiny.
borůvkový moučník s tvarohem
Zdroj: vibrantplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.