Všichni už jste určitě někdy ochutnali žebírka, ale co ty z divočáka? Jsou naprostou delikatesou! Připravte si je podle našeho jednoduchého návodu a nebudete litovat.
Ingredience
- 1 žebra z divočáka
- 1 lžíce mletého černého pepře
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- 3 drcené stroužky česneku
- kůra z jednoho citronu
- 3 lžíce čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
- 3 lžíce čerstvého tymiánu, jemně nasekaného
- mořská sůl dle chuti
- avokádový olej
Postup
- Připravte si velkou nádobu.
- Naplňte ji vodou a přidejte 4 lžíce soli na každý litr vody.
- Míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
- Přidejte maso, přikryjte a dejte přes noc do chladničky.
- Vytvořte si pastu z bylinek, česneku, citronové kůry, 1 lžíce soli a koření.
- Pastu rovnoměrně rozetřete na žebírka.
- Zakryjte alobalem a nechejte hodinu odležet.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Odstraňte alobal ze žeber.
- Na středně vysokém plameni zahřejte na pánvi trochu avokádového oleje.
- Když je horký, vložte do pánve žebra tak, aby boky žeber směrovaly dolů.
- Když se vytvoří pěkná křupavá kůrka, otočte žebra a vložte je do trouby.
- Pečte, dokud nedosáhne jejich vnitřní teplota 70 stupňů (zkontrolujte po 45 minutách).
- Vyjměte z trouby, zakryjte a nechte žebra odpočívat po dobu 5-10 minut, poté nakrájejte a podávejte.