Žebra z divočáka s čerstvými bylinkami

Žebra z divočáka s čerstvými bylinkami

Všichni už jste určitě někdy ochutnali žebírka, ale co ty z divočáka? Jsou naprostou delikatesou! Připravte si je podle našeho jednoduchého návodu a nebudete litovat.

Ingredience

  • 1 žebra z divočáka
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • 3 drcené stroužky česneku
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 lžíce čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 3 lžíce čerstvého tymiánu, jemně nasekaného
  • mořská sůl dle chuti
  • avokádový olej

Postup

  1. Připravte si velkou nádobu.
  2. Naplňte ji vodou a přidejte 4 lžíce soli na každý litr vody.
  3. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
  4. Přidejte maso, přikryjte a dejte přes noc do chladničky.
  5. Vytvořte si pastu z bylinek, česneku, citronové kůry, 1 lžíce soli a koření.
  6. Pastu rovnoměrně rozetřete na žebírka.
  7. Zakryjte alobalem a nechejte hodinu odležet.
  8. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  9. Odstraňte alobal ze žeber.
  10. Na středně vysokém plameni zahřejte na pánvi trochu avokádového oleje.
  11. Když je horký, vložte do pánve žebra tak, aby boky žeber směrovaly dolů.
  12. Když se vytvoří pěkná křupavá kůrka, otočte žebra a vložte je do trouby.
  13. Pečte, dokud nedosáhne jejich vnitřní teplota 70 stupňů (zkontrolujte po 45 minutách).
  14. Vyjměte z trouby, zakryjte a nechte žebra odpočívat po dobu 5-10 minut, poté nakrájejte a podávejte.
Žebírka z trouby z divočáka servírovaná na talíři s bylinkami a omáčkou.
www.westviamidwest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.