Vyzkoušejte tento zdravý veganský vývar plný zeleniny a quinoy. Jedná se o rychlý a snadný recept, který obsahuje ty nejlepší vietnamské příchutě, jako je citronová tráva, zázvor a máta, a jedna porce má méně než 150 kalorií.
INGREDIENCE
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájené (včetně zelených kousků)
- 1 stonek citronové trávy, zbavený dřevnatých vnějších listů, nakrájený nadrobno
- kousek zázvoru o velikosti vlašského ořechu, jemně nasekaný
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 1 červená chilli paprička nakrájená nadrobno
- 3 lžíce quinoy
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g brokolice nakrájené na 1 cm kousky
- 100 g zelených fazolek nakrájených na 2 cm kousky
- 100 g mraženého hrášku, rozmraženého
- 100 g špenátu, nasekaného
- hrst bazalky, nasekané
- hrst máty, nasekané
- šťáva a kůra z 1 limety
POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme jarní cibulku, citronovou trávu, zázvor, česnek a chilli a restujeme 3–4 minuty do změknutí.
- Přidáme quinou a vývar a vaříme, dokud quinoa nezměkne.
- Dáme přidáme brokolici a zelené fazolky a vaříme 3 minuty, poté vmícháme hrášek a špenát a vaříme ještě další 2 minuty.
- Okořeníme, poté vmícháme bylinky a limetkovou kůru a šťávu a podáváme.