Zelená polévka ve vietnamském stylu

Zelená polévka ve vietnamském stylu

Vyzkoušejte tento zdravý veganský vývar plný zeleniny a quinoy. Jedná se o rychlý a snadný recept, který obsahuje ty nejlepší vietnamské příchutě, jako je citronová tráva, zázvor a máta, a jedna porce má méně než 150 kalorií.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarní cibulky, nakrájené (včetně zelených kousků)
  • 1 stonek citronové trávy, zbavený dřevnatých vnějších listů, nakrájený nadrobno
  • kousek zázvoru o velikosti vlašského ořechu, jemně nasekaný
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 červená chilli paprička nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce quinoy
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g brokolice nakrájené na 1 cm kousky
  • 100 g zelených fazolek nakrájených na 2 cm kousky
  • 100 g mraženého hrášku, rozmraženého
  • 100 g špenátu, nasekaného
  • hrst bazalky, nasekané
  • hrst máty, nasekané
  • šťáva a kůra z 1 limety

POSTUP

  • Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  • Přidáme jarní cibulku, citronovou trávu, zázvor, česnek a chilli a restujeme 3–4 minuty do změknutí.
  • Přidáme quinou a vývar a vaříme, dokud quinoa nezměkne.
  • Dáme přidáme brokolici a zelené fazolky a vaříme 3 minuty, poté vmícháme hrášek a špenát a vaříme ještě další 2 minuty.
  • Okořeníme, poté vmícháme bylinky a limetkovou kůru a šťávu a podáváme.
Zeleninová polévka v hlubokém talíři se lžící.
www.olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.