Zelená pomazánka z brokolice a avokáda

Zelená pomazánka z brokolice a avokáda

Zelená barva na talíři vždy symbolizuje zdravý pokrm. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto lahodného receptu!

Ingredience:

  • 500 g čerstvé brokolice
  • 1 avokádo
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička nasekané pažitky
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • 1/8 čajové lžičky chilli
  • sůl

Postup:

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu.
  2. Stonky brokolice oloupejte, brokolici nakrájejte na růžičky a oloupaný stonek na kostičky.
  3. Když se voda začne vařit, přidejte brokolici a vařte ji přibližně po dobu 8 minut.
  4. V mezidobě si připravte ledovou lázeň. Do mísy naplněné studenou vodou přidáte šálek ledu.
  5. Brokolici opatrně slijte a ihned ji dejte do ledové lázně.
  6. Následně ji přeceďte a vložte asi na 20 minut do chladničky.
  7. Po uplynutí této doby vložte brokolici do kuchyňského robotu a rozmixujte ji do hladké a krémové konzistence.
  8. Následně k brokolici do mixéru přidejte kousky avokáda, prolisovaný stroužek česneku, pažitku, citronovou šťávu, chilli a sůl.
  9. Vše rozmixujte dohladka.
  10. Pomazánku před podáváním vložte alespoň na 30 minut do ledničky.

Tuto lahodnou pomazánku z brokolice servírujte nejlépe na žitném pečivu.

Miska se zelenou brokolicovo-avokádovpu pomazánkou
zdroj: vespresso.cooking

Máte rádi polévky? Vyzkoušejte naše rozmanité brokolicové polévky! Jsou zdravé, chutné a vydatné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.