Fazole na kyselo jsou oblíbenou přílohou u našich sousedů v Německu. Dají se servírovat s klobásou, kuřecími řízky nebo uzeným masem.
Co budeme potřebovat
- 250 ml červeného vinného octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce másla
- 500 g zelených fazolí, nakrájených
- sůl a mletý pepř
Postup
- V malém hrnci přiveďte k varu ocet a cukr.
- Snižte teplotu a vařte za občasného míchání, dokud se tekutina nezredukuje na 2 polévkové lžíce, 5 až 10 minut.
- Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Fazole vařte v hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka, asi 6 minut.
- Dobře sceďte.
- Nakonec fazole promíchejte octovou směsí a dochuťte solí a pepřem. Ihned podávejte.
Trochu náročnější na dobu přípravy, ale rovněž výborné jsou balkánské fazole s feta sýrem nebo kovbojské fazole na cibuli a česneku.