Tato zelenina je jednoduchá, chutná a je vítanou a zdravou přílohou na každém večírku. A co teprve dresink z citronu a bazalky? Nechte si chutnat!
Ingredience
Na dresink:
- ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
- 2-3 čajové lžičky dijonské hořčice
- ¾ čajové lžičky mořské soli
- 2 malé stroužky česneku
- ¾ šálku listů bazalky
- ½ šálku extra panenského olivového oleje
Na grilovanou zeleninu:
- extra panenský olivový olej
- mořská sůl
- mletý černý pepř podle chuti
- 2 sladké papriky, rozříznuté na polovinu, zbavené jader a opět překrojené na polovinu
- 2 střední cukety, nakrájené podélně na poloviny nebo na třetiny
- 1 střední lilek, nakrájený na plátky
- 1 červená cibule, nakrájená napříč na plátky
Postup
- Předehřejte gril.
- Vložte všechny přísady na dresink do mixéru a rozmixujte v pyré.
- Dejte stranou.
- Lehce potřete zeleninu olivovým olejem.
- Posypte mořskou solí a černým pepřem podle chuti.
- Ogrilujte zeleninu.
- Každá zelenina vyžaduje jiný čas, ale bude to cca 2-5 minut z každé strany.
- Dejte zeleninu na talíř a podávejte se zálivkou.