Zelenina z grilu s citronovo-bazalkovým dresinkem

Zelenina z grilu s citronovo-bazalkovým dresinkem
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Tato zelenina je jednoduchá, chutná a je vítanou a zdravou přílohou na každém večírku. A co teprve dresink z citronu a bazalky? Nechte si chutnat!

Ingredience

Na dresink:

  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 2-3 čajové lžičky dijonské hořčice
  • ¾ čajové lžičky mořské soli
  • 2 malé stroužky česneku
  • ¾ šálku listů bazalky
  • ½ šálku extra panenského olivového oleje

Na grilovanou zeleninu:

  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 2 sladké papriky, rozříznuté na polovinu, zbavené jader a opět překrojené na polovinu
  • 2 střední cukety, nakrájené podélně na poloviny nebo na třetiny  
  • 1 střední lilek, nakrájený na plátky
  • 1 červená cibule, nakrájená napříč na plátky

Postup

  1. Předehřejte gril.
  2. Vložte všechny přísady na dresink do mixéru a rozmixujte v pyré.
  3. Dejte stranou.
  4. Lehce potřete zeleninu olivovým olejem.
  5. Posypte mořskou solí a černým pepřem podle chuti.
  6. Ogrilujte zeleninu.
  7. Každá zelenina vyžaduje jiný čas, ale bude to cca 2-5 minut z každé strany.
  8. Dejte zeleninu na talíř a podávejte se zálivkou.
Ogrilovaná kukuřice s bylinkami na černém talíři.
www.pamelasalzman.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.