Zeleninová caponata pečená v troubě

Zeleninová caponata pečená v troubě
Příprava: 60 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Tato varianta je snazší a rychlejší na přípravu, neboť se připravuje v troubě, a obsahuje pestrou paletu sezonní zeleniny.

Ingredience

  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 2 brambory
  • 1 lilek
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 8-10 cherry rajčat
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl, pepř 

Postup

  • Veškerou zeleninu omyjte, očistěte, nakrájejte na kostičky a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Zeleninu osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte.
  • Před vložením do trouby posypejte čerstvým rozmarýnem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 40 až 45 minut.
  • V mezidobě rozpusťte v malé misce lžíci cukru asi v půl sklenici bílého octa.
  • Když do konce pečení zbývá přibližně 5 minut, vyjměte caponatu na okamžik z trouby.
  • Přelijte sladkokyselou omáčkou a pak ji na několik minut vraťte opět do trouby.

Před podáváním vyjměte caponatu z trouby a nechte ji trochu vychladnout.

Talíř se zeleninovou směsí ozdobený bazalkou.
zdroj: misya.info

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.