Zeleninová polévka s divokou rýží

Zeleninová polévka s divokou rýží

Divoká rýže sice není v našich kuchyních tak často používanou surovinou, ale přesto si k nám svou cestičku našla. Spolu se sezónní zeleninou dokážete vykouzlit vynikající pochoutku, která zahřeje nejen na podzim. Dobré je, že se připravuje v tlakovém hrnci Instant Pot, takže s ní nebude tolik práce.

Ingredience:

  • 6 hrnků zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 hrnek nevařené divoké rýže
  • 250 g žampionů nakrájených na plátky
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 2 středně velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
  • 1 velký sladký brambor oloupaný a nakrájený na kostky
  • 1 nakrájená bílá cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lžíce koření Old Bay
  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • 2 – 3 velké hrsti nahrubo nasekané kapusty bez košťálu
  • Jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

  • Do nádoby tlakového hrnce nalijeme zeleninový vývar, přidáme divokou rýži, houby, česnek, mrkev, celer, sladké brambory, cibuli, bobkový list i koření Old Bay.
  • Vše důkladně promícháme, aby se suroviny spojily. Zakryjeme a na vysoký tlak vaříme 25 minut.
  • Poté necháme Instant Pot odpočinout a přirozeně uvolnit páru po dobu 10 minut.
  • Následně s maximální opatrností otevřeme odvzdušňovací otvor a uvolníme zbývající tlak.
  • Odstraníme víko a vyjmeme bobkový list.
  • Přilijeme kokosové mléko, vhodíme kapustu a jemně mícháme, aby se vše spojilo. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme.
  • Ještě teplé servírujeme. Zdobíme podle fantazie.
Luxusní podzimní polévka z divoké rýže a čerstvé sezónní zeleniny.
Zdroj: https://www.gimmesomeoven.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.