Divoká rýže sice není v našich kuchyních tak často používanou surovinou, ale přesto si k nám svou cestičku našla. Spolu se sezónní zeleninou dokážete vykouzlit vynikající pochoutku, která zahřeje nejen na podzim. Dobré je, že se připravuje v tlakovém hrnci Instant Pot, takže s ní nebude tolik práce.
Ingredience:
- 6 hrnků zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 1 hrnek nevařené divoké rýže
- 250 g žampionů nakrájených na plátky
- 4 nasekané stroužky česneku
- 2 středně velké mrkve nakrájené na kostičky
- 2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
- 1 velký sladký brambor oloupaný a nakrájený na kostky
- 1 nakrájená bílá cibule
- 1 bobkový list
- 1 a 1/2 lžíce koření Old Bay
- 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
- 2 – 3 velké hrsti nahrubo nasekané kapusty bez košťálu
- Jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup:
- Do nádoby tlakového hrnce nalijeme zeleninový vývar, přidáme divokou rýži, houby, česnek, mrkev, celer, sladké brambory, cibuli, bobkový list i koření Old Bay.
- Vše důkladně promícháme, aby se suroviny spojily. Zakryjeme a na vysoký tlak vaříme 25 minut.
- Poté necháme Instant Pot odpočinout a přirozeně uvolnit páru po dobu 10 minut.
- Následně s maximální opatrností otevřeme odvzdušňovací otvor a uvolníme zbývající tlak.
- Odstraníme víko a vyjmeme bobkový list.
- Přilijeme kokosové mléko, vhodíme kapustu a jemně mícháme, aby se vše spojilo. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme.
- Ještě teplé servírujeme. Zdobíme podle fantazie.