Užijte si tento recept na vydatnou polévku z mletého hovězího masa, brambor a spousty zeleniny. Servírujte ji se slanými krekry či česnekovým chlebem.
INGREDIENCE
- 500 g extra libového mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lžičky česneku, lisovaného
- 1 šálek mrkve, nakrájené na plátky
- 1 šálek řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
- 8 šálků hovězího vývaru
- 800 g konzervovaných krájených rajčat
- 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 šálek čerstvých zelených fazolek, oříznutých a nakrájených
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 šálek mraženého hrášku
- 1 šálek mražené kukuřice
- ⅓ šálku čerstvě nasekané petrželky
POSTUP
- Ve velkém hrnci osmahněte mleté hovězí maso na středně vysoké teplotě spolu s nakrájenou cibulí.
- Restujte, dokud maso nezhnědne a cibule nebude měkká.
- Přidejte česnek a restujte asi 30 sekund, dokud se nerozvoní.
- Sceďte a odstraňte veškerý tuk.
- Vraťte hrnec na sporák na středně vysokou teplotu a přidejte mrkev, řapíkatý celer, hovězí vývar, konzervovaná rajčata, brambory, zelené fazolky, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, italské koření, sůl a pepř.
- Promíchejte a přiveďte směs k varu.
- Snižte plamen na mírnou teplotu, přikryjte a nechte vařit, dokud brambory a zelenina nezměknou, asi 25 minut.
- Nakonec přidejte mražený hrášek, kukuřici a petrželku a povařte.
- Můžete podávat!