Vyzkoušejte tento recept na zdravou, sytou polévku, která vás skvěle zahřeje a uspokojí vaše chuťové buňky! Kombinaci tofu, pak choi, shiitake, bílé miso pasty a zázvoru prostě nejde odolat.
Co budete potřebovat
- 1 balení extra pevného tofu
- 3 pak choi (oddělte bílou a zelenou část)
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku, lisované
- 280 g hub shiitake, nakrájených na plátky
- 1 šálek nasekané mrkve
- 3 jarní cibulky, nakrájené + další na ozdobu
- 1 lžíce bílé miso pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- sušené červené chilli (volitelně)
Postup
- Tofu sceďte, zabalte ho do savých ubrousků či utěrky a zatižte ho alespoň na 20 minut, aby se z něj uvolnil nálev.
- Nožem rozdělte pak choi na stonky a vršky.
- Stonky a vršky dejte zvlášť stranou a každou část nakrájejte na menší kousky.
- Do velkého polévkového hrnce přidejte ¼ šálku vývaru a nastavte teplotu na středně vysokou.
- Nasekaný česnek restujte 2 minuty za stálého míchání, aby se nepřipálil.
- Česnek přidejte do vývaru v hrnci.
- Dále přidejte houby, bílou část pak choi, nasekanou mrkev a jarní cibulku a míchejte 2 minuty.
- Přidejte zbytek vývaru, bílou miso pastu, sójovou omáčku a sušený česnek a nechte polévku přivést k varu.
- Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
- Nakrájejte tofu na kostičky a přidejte ho do hrnce spolu se zelenou částí pak choi.
- Vařte po dobu 5 minut.
- Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou a volitelně i se sušeným červeným chilli.