Zeleninová polévka s shiitake a miso pastou

Zeleninová polévka s shiitake a miso pastou

Vyzkoušejte tento recept na zdravou, sytou polévku, která vás skvěle zahřeje a uspokojí vaše chuťové buňky! Kombinaci tofu, pak choi, shiitake, bílé miso pasty a zázvoru prostě nejde odolat.

Co budete potřebovat

  • 1 balení extra pevného tofu
  • 3 pak choi (oddělte bílou a zelenou část)
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 280 g hub shiitake, nakrájených na plátky
  • 1 šálek nasekané mrkve
  • 3 jarní cibulky, nakrájené + další na ozdobu
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • sušené červené chilli (volitelně)

Postup

  • Tofu sceďte, zabalte ho do savých ubrousků či utěrky a zatižte ho alespoň na 20 minut, aby se z něj uvolnil nálev.
  • Nožem rozdělte pak choi na stonky a vršky.
  • Stonky a vršky dejte zvlášť stranou a každou část nakrájejte na menší kousky.
  • Do velkého polévkového hrnce přidejte ¼ šálku vývaru a nastavte teplotu na středně vysokou.
  • Nasekaný česnek restujte 2 minuty za stálého míchání, aby se nepřipálil.
  • Česnek přidejte do vývaru v hrnci.
  • Dále přidejte houby, bílou část pak choi, nasekanou mrkev a jarní cibulku a míchejte 2 minuty.
  • Přidejte zbytek vývaru, bílou miso pastu, sójovou omáčku a sušený česnek a nechte polévku přivést k varu.
  • Snižte teplotu na minimum a vařte 15 minut.
  • Nakrájejte tofu na kostičky a přidejte ho do hrnce spolu se zelenou částí pak choi.
  • Vařte po dobu 5 minut.
  • Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou a volitelně i se sušeným červeným chilli.
Polévka z tofu, pak choi, hub, bílé miso pasty a zázvoru ve dvou malých hrncích na dřevěném prkýnku. Vedle je mistička chilli, velká lžíce a mistička s jarní cibulkou.
www.tastingtable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.