Snadno se připravuje a snadno se hned sní. Zkuste si připravit chutnou a jednoduchou zeleninovou polévku z parního hrnce.
Ingredience
- 1 hlávka celeru
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 středně velké mrkev
- 2 středně velké petržel
- květák – hrst růžiček
- 1,5 l vody
- 4 polévkové lžíce másla
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup
- Všechnu zeleninu si očistíte. Cibuli necháte vcelku.
- Celer, mrkev a petržel pokrájíte na malé kostičky.
- V parním hrnci rozehřejte máslo, na kterém nakrájenou zeleninu lehce osmažíte.
- Přidáte květák, cibuli a zalejete zeleninu vodou.
- Vše osolíte, opepříte, přidáte bobkový list a pár kuliček nového koření.
- Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříte přibližně 15 minut.
- Na závěr do polévky přidáte prolisovaný česnek a dochutíte solí a pepřem.
- Zeleninovou polévku z parního hrnce podáváte s nasekanou petrželovou natí.