Pita chleba nebo krekry chutnají s touto pomazánkou dokonale. Kari pasta jí dodá specifickou chuť, takže může být skvělým favoritem pro milovníky tohoto koření. K tomuto receptu jsme si připravili videorecept, tak se podívejte, jak na tuto hráškovou dobrotu.
Co budeme potřebovat
- 360 g mraženého hrášku
- 90 g tahini
- 2 lžíce čerstvých listů kopru
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 lžičky lněných semínek
- 9 plátků pita chleba (nebo toastového chleba)
- 240 g scezené fermentované zeleniny (dle vašeho výběru)
- 1/2 citronu, nakrájíme na 4 měsíčky
Postup
- Vložte hrášek do mísy a zalijte vroucí vodou.
- Nechte 2 minuty stát a sceďte.
- Rozmixujte hrášek, tahini, kopr, česnek, šťávu a hořčici, dokud se nevytvoří pomazánka.
- Podle chuti okořeníme.
- Semínka lehce opražte, na sucho na pánvi, dokud lehce nezhnědnou.
- Na pita chléb namažte pomazánku, přidejte zeleninu, semínka a podávejte s měsíčky citronu.
Hrachové pomazánky se hodí i jako skvělý dip k pečeným křupavým bramborám.