Zeleninová pomazánka s hráškem a koprem

Zeleninová pomazánka s hráškem a koprem
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Pita chleba nebo krekry chutnají s touto pomazánkou dokonale. Kari pasta jí dodá specifickou chuť, takže může být skvělým favoritem pro milovníky tohoto koření. K tomuto receptu jsme si připravili videorecept, tak se podívejte, jak na tuto hráškovou dobrotu.

Co budeme potřebovat

  • 360 g mraženého hrášku
  • 90 g tahini
  • 2 lžíce čerstvých listů kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 lžičky lněných semínek
  • 9 plátků pita chleba (nebo toastového chleba)
  • 240 g scezené fermentované zeleniny (dle vašeho výběru)
  • 1/2 citronu, nakrájíme na 4 měsíčky

Postup

  • Vložte hrášek do mísy a zalijte vroucí vodou.
  • Nechte 2 minuty stát a sceďte.
  • Rozmixujte hrášek, tahini, kopr, česnek, šťávu a hořčici, dokud se nevytvoří pomazánka.
  • Podle chuti okořeníme.
  • Semínka lehce opražte, na sucho na pánvi, dokud lehce nezhnědnou.
  • Na pita chléb namažte pomazánku, přidejte zeleninu, semínka a podávejte s měsíčky citronu.

Hrachové pomazánky se hodí i jako skvělý dip k pečeným křupavým bramborám

Opečený chlebík s hráškem a koprem.
Zdroj: katieatthekitchendoor.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.