Zeleninová směs na sladkokyselo

Zeleninová směs na sladkokyselo
Příprava: 75 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Společným jmenovatelem všech variant této italské klasiky je sladkokyselý nádech, který je nepostradatelný a dodává pokrmu jedinečnou chuť.

Ingredience

  • 2 lilky
  • 1 červená kapie
  • 1 žlutá kapie
  • 1 řapíkatá celer
  • 1 cibule
  • 50 g zelených oliv
  • 30 g kapary
  • 2 PL sultánek
  • 1 PL piniových oříšků
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 40 g cukru
  • 1/2 skleničky bílého octa
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • Lilek omyjte, nakrájejte na kostičky, vložte do cedníku, lehce osolte a nechte půl hodiny odstát.
  • Mezitím omyjte papriky, odstraňte z nich semínka, nakrájejte je na malé kousky.
  • Očistěte cibuli a celer a nakrájejte je nadrobno.
  • Po uplynutí 30 minut lilek vymačkejte, osušte a osmažte na rozpáleném oleji.
  • Osmažený lilek dejte odkapat na papírové utěrky.
  • Následně na pánvi s olejem zesklovaťte nakrájenou cibuli a celer.
  • Přidejte kapary, olivy rozkrojené na poloviny, změklé sultánky a piniové oříšky.
  • Vše promíchejte a po několika minutách přidejte směs octa, rajčatového protlaku a cukru.
  • Opět promíchejte, osolte, opepřete, přidejte bazalku a kousky papriky a vařte asi pět minut.
  • Přidejte osmažené lilky a vařte dalších 15 minut.

Připravenou caponatu z lilku a paprik nechte před podáváním několik hodin odležet.

Talíř se směsí lilku, rajčat a další zeleniny.
zdroj: chezuppa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.