Zeleninová tarhoňa

Zeleninová tarhoňa
Příprava: 25 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Pokud s tarhoňou teprve začínáte, můžete zkusit tento recept. Jedná se o rychlovku se zeleninou, která poslouží jako hlavní jídlo i jako příloha. 

Ingredience

  • 1 šálek tarhoni
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 cibule
  • 1 PL másla
  • 1 PL čerstvé nasekané petrželky
  • sůl dle chuti

Postup

  • V hrnci na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidejte tarhoňu a zlehka restujte, přibližně po dobu 2 minut.
  • Přilijte kuřecí vývar, přiklopte pokličkou a vařte cca 20 minut nebo až do doby, než se vývar vstřebá a tarhoňa bude měkká.
  • Na závěr přidejte čerstvou petrželku a dle chuti osolte.
Tarhoňa v misce.
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.