Chcete si dát jídlo bez masa? Zkuste tento jednoduchý recept na lasagne. Jsou lehké a svěží a zvládne je opravdu každý.
Ingredience
- 50 dkg lasagní
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 střední cukety
- 2 žluté papriky
- 4 rajčata
- 2 PL olivového oleje
- sůl
- pepř
- 150 g strouhaného sýru
- bešamel
- 1 ČL bazalky
Postup
- Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli
- Přidejte na malé kostky nakrájené cukety a papriky a pozvolna opékejte
- Přidejte nasekaný česnek a rajčata, promíchejte, přidejte sůl, pepř a bazalku, nechte rozvonět a podlijte vodou
- Pod pokličkou duste 10 minut
- Zapékací mísu vymažte olejem začněte do ní vrstvit bešamel, lasagne, na ně část zeleninové směsi a zasypte strouhaným sýrem
- Vrstvy opakujte, poslední vrstvou bude bešamel, který zasypte sýrem
- Pečte 30 – 40 minut v troubě vyhřáté na 180°