Tato vegetariánská omáčka bez masa na boloňský způsob se skvěle podává s těstovinami tagliatelle.
Co budeme potřebovat
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 celerové tyčinky (nakrájené nadrobno)
- 2 mrkve (nakrájené na kostičky)
- 4 stroužky česneku (rozdrcené)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce balzamikového octa
- 250 g nakrájené zeleniny (jako jsou cukety, paprika a houby)
- 50 g červené čočky
- 2 x 400 g konzervy nakrájených rajčat s bazalkou
Postup
- Nasypte cibuli, celer a mrkev do velkého nepřilnavého hrnce a přidejte 2–3 lžíce vody nebo vývaru.
- Vařte doměkka za častého míchání, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte česnek, rajčatový protlak a balzamikový ocet, vařte na vysoké teplotě ještě 1 minutu, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, čočku, rajčata a přiveďte k varu.
- Přiveďte k varu a poté vařte asi 20 minut.
- Ragú okořeňte a podávejte s těstovinami a parmazánem navrch, chcete-li.