Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Tato vegetariánská omáčka bez masa na boloňský způsob se skvěle podává s těstovinami tagliatelle.

Co budeme potřebovat

  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 celerové tyčinky (nakrájené nadrobno)
  • 2 mrkve (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 250 g nakrájené zeleniny (jako jsou cukety, paprika a houby)
  • 50 g červené čočky
  • 2 x 400 g konzervy nakrájených rajčat s bazalkou

Postup

  • Nasypte cibuli, celer a mrkev do velkého nepřilnavého hrnce a přidejte 2–3 lžíce vody nebo vývaru.
  • Vařte doměkka za častého míchání, dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte česnek, rajčatový protlak a balzamikový ocet, vařte na vysoké teplotě ještě 1 minutu, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, čočku, rajčata a přiveďte k varu.
  • Přiveďte k varu a poté vařte asi 20 minut.
  • Ragú okořeňte a podávejte s těstovinami a parmazánem navrch, chcete-li.
Brambory se zeleninovou omáčkou v ozdobném talířku.
Zdroj: vegansandra.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.