Toužíte po nevšedním rizotu, které potěší nejen váš žaludek, ale zaujme i vaše oči? Uvařte si ho z černé rýže a doplňte pestrobarevnou zeleninou!
Ingredience
- 300 g černé rýže
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 30 g másla
- chilli
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte dle návodu černou rýži.
- V mezidobě si nadrobno nakrájejte jarní cibulku, cuketu a mrkev.
- Na pánvi rozpusťte máslo a zlehka na něm orestujte zeleninu.
- Do orestované směsi poté přidejte uvařenou černou rýži.
- Zamíchejte, přidejte špetku chilli a smažte 2 až 3 minuty na prudkém ohni.
Rizoto v bezmasé podobě se dá připravit na mnoho způsobů. Inspirujte se našimi recepty na vegetariánské rizoto v sedmi různých variantách.