Zeleninový crumble se sýrem

Zeleninový crumble se sýrem
Příprava: 60 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Lahodný pokrm, který můžete podávat jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu k masu.

Ingredience

  • 400 g bílých fazolí v konzervě
  • 1 cibule
  • 250 g hlávkové kapusty
  • 2 pórky
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml šlehačky
  • 1 a 1/2 PL hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

Na drobenku

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • tymián

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli se špetkou soli a s pokličkou 5 minut vařte na středně mírném ohni do změknutí.
  • Vmíchejte nakrájenou kapustu, pórek a česnek, přiklopte pokličkou a přikryté vařte dalších 8 až 10 minut, dokud vše nezměkne.
  • V průběhu vaření směs pravidelně míchejte.
  • Odklopte pokličku a vmíchejte mouku.
  • Za stálého míchání vařte další 1 až 2 minuty.
  • Postupně přidávejte po troškách vývar, aby se směs zahustila.
  • Vmíchejte šlehačku, hořčici a fazole.
  • Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně.
  • Podle chuti dochuťte kořením a přendejte do zapékací misky.
  • Do mísy dejte mouku se špetkou soli a poté rukama vmíchejte kousky studeného másla.
  • Zpracujte do podoby drobenky a přidejte lístky tymiánu, strouhaný parmazán a pepř.
  • Drobenku rozprostřete na zeleninovo-fazolovou náplň.
  •  Pečte 30 až 35 minut nebo dokud drobenka nebude křupavá a zlatavá.
Nákyp ze zeleniny s drobenkou.
zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.