Lahodný pokrm, který můžete podávat jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
- 400 g bílých fazolí v konzervě
- 1 cibule
- 250 g hlávkové kapusty
- 2 pórky
- 2 stroužky česneku
- 40 g hladké mouky
- 40 g másla
- 350 ml zeleninového vývaru
- 100 ml šlehačky
- 1 a 1/2 PL hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Na drobenku
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 60 g strouhaného parmazánu
- tymián
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli se špetkou soli a s pokličkou 5 minut vařte na středně mírném ohni do změknutí.
- Vmíchejte nakrájenou kapustu, pórek a česnek, přiklopte pokličkou a přikryté vařte dalších 8 až 10 minut, dokud vše nezměkne.
- V průběhu vaření směs pravidelně míchejte.
- Odklopte pokličku a vmíchejte mouku.
- Za stálého míchání vařte další 1 až 2 minuty.
- Postupně přidávejte po troškách vývar, aby se směs zahustila.
- Vmíchejte šlehačku, hořčici a fazole.
- Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně.
- Podle chuti dochuťte kořením a přendejte do zapékací misky.
- Do mísy dejte mouku se špetkou soli a poté rukama vmíchejte kousky studeného másla.
- Zpracujte do podoby drobenky a přidejte lístky tymiánu, strouhaný parmazán a pepř.
- Drobenku rozprostřete na zeleninovo-fazolovou náplň.
- Pečte 30 až 35 minut nebo dokud drobenka nebude křupavá a zlatavá.
