Zeleninový koláč z listového těsta

Zeleninový koláč z listového těsta

Tento opravdu snadný a levný recept ocení každý, kdo chce narychlo připravit něco například na posezení s přáteli či rodinou.

Ingredience

  • 1-2 plátky listového těsta
  • 1ks vejce
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 smetana ke šlehání
  • Sůl, pepř
  • Provensálské koření
  • Tvrdý sýr – eidam, gouda, čedar či parmezán,…
  • 350g mražené zeleniny

Postup

  • Rozválejte si 1-2 plátky listového těsta a to podle toho, jak velkou formu máte. Rozválejte je na tloušťku 3-4mm.
  • Rozválené těsto dejte do koláčové formy, zasypejte mraženou zeleninou.
  • Rozšlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem a poté ji vlijte na zeleninu ve formě.
  • Všechno zasypejte strouhaným sýrem vašeho výběru a provensálským kořením.
  • Koláč dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
  • Koláč podávejte nejlépe teplý. I studený je však dobrý.
Listový koláč s mraženou zeleninou a sýrem.
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.