I cuketa je univerzální surovinou, která ve výtvoru ala tatarák chutná skvěle.
INGREDIENCE:
- 1 střední cuketa
- 1 šalotka nebo červená cibule
- 1 stroužek česneku
- kečup
- dijonská hořčice
- worcester
- sladká paprika
- sůl
- pepř
- chilli
- olivový olej
- troška citronové šťávy
POSTUP:
- Cuketu si nastrouháme na struhadle na hrubo (pokud má velká semínka, předem je vydlabeme).
- Můžeme si nechat i slupku, kdo chce, oloupe.
- Osolíme a necháme asi 10 minut vypotit.
- Mezitím si na trošce oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku a přidáme zcezenou cuketu.
- Restujeme do měkka.
- Necháme zchladit, a pak doladíme všemi zbylými ingrediencemi dle chuti.
- Podáváme například na křupavém toustu.