Tapenáda je pokrm z kaparů. Pojďte si připravit lilkový tatarák s touto přísadou a pochutnejte si jako ve francouzské restauraci.
Ingredience:
- 1 lilek
- 1 svazek tymiánu
- 1 bobkový list
- 3 lžíce kaparů
- sůl
Tapenáda:
- 1 lžíce kaparů
- 1 šalotka
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce černých oliv
- sůl
K servírování:
- 4 kapary
- sušená rajčata
Postup:
- Lilek si umyjte a nakrájejte na kostičky.
- Dejte vařit do vroucí osolené vody na 1 minutu spolu se svazkem tymiánu a bobkovým listem.
- Uvařený lilek vyjměte z hrnce děrovanou naběračkou a dejte do studené vody zchladit.
- Nakrájené kapary dejte do fritézy na 2 minuty usmažit při 180°C. Poté přidejte k lilku.
Tapenáda:
- Šalotku si nakrájejte na plátky a dejte do mixéru spolu se všemi ingrediencemi a rozmixujte.
- 1 lžíci tapenády smíchejte s lilkem a zamíchejte.
- Lilkový tatarák servírujte na talířku, pomocí formičky vytvořte hrudku, ozdobte kapary, sušenými rajčaty a zbytkem tapenády.