Zeleninový tatarák z lilku

Zeleninový tatarák z lilku
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Tapenáda je pokrm z kaparů. Pojďte si připravit lilkový tatarák s touto přísadou a pochutnejte si jako ve francouzské restauraci.

Ingredience:

  • 1 lilek
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce kaparů
  • sůl

Tapenáda:

  • 1 lžíce kaparů
  • 1 šalotka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce černých oliv
  • sůl

K servírování:

  • 4 kapary
  • sušená rajčata

Postup:

  • Lilek si umyjte a nakrájejte na kostičky. 
  • Dejte vařit do vroucí osolené vody na 1 minutu spolu se svazkem tymiánu a bobkovým listem.
  • Uvařený lilek vyjměte z hrnce děrovanou naběračkou a dejte do studené vody zchladit.
  • Nakrájené kapary dejte do fritézy na 2 minuty usmažit při 180°C. Poté přidejte k lilku.

Tapenáda:

  • Šalotku si nakrájejte na plátky a dejte do mixéru spolu se všemi ingrediencemi a rozmixujte.
  • 1 lžíci tapenády smíchejte s lilkem a zamíchejte.
  • Lilkový tatarák servírujte na talířku, pomocí formičky vytvořte hrudku, ozdobte kapary, sušenými rajčaty a zbytkem tapenády.
tatarák z lilku s kapary
Zdroj: marieclaire.fr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.