Zeleninový vývar

Zeleninový vývar
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tato italská polévka má velmi bohatou chuť, je vydatná a zdravá. Mnozí si ji připravují na Nový rok, ale je to skvělý recept pro celé zimní období.

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká kuchyňská cibule
  • 2 lžičky nakrájeného čerstvého oregana
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 středně velká máslová dýně
  • 4 středně velké cukety
  • 1 hrnek zmražených kukuřičných jader
  • 1 plechovka nakrájených rajčat (400 g)
  • 2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • listy mangoldu z 1 svazku
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 plechovka konzervovaných červených fazolí
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 hrnku čerstvě strouhaného parmazánu

Postup:

  • Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Cuketu nakrájíme na kostičky.
  • Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na stejně velké kostky o velikosti cca 1 x 1 cm.
  • Ve velkém hrnci zahřejeme olej na středně vysokém ohni. Přihodíme cibuli a několik minut restujeme, aby změkla.
  • Přisypeme oregano, česnek a 1 minutu restujeme. Vmícháme dýni, cuketu, kukuřici a dalších pár minut restujeme.
  • Jakmile je zelenina měkká, odstavíme stranou. Do nádoby mixéru nalijeme plechovku rajčat a 1 hrnek vývaru, rozmixujeme dohladka.
  • Takto hotovou směs vlijeme do hrnce se zeleninou a vrátíme zpět na plotnu. Zalijeme zbývajícím vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme zhruba 20 minut.
  • Přidáme mangold, fazole a promícháme. Vaříme chvilku, než začne mangold vadnout. To zabere cca 5 minut.
  • Odstavíme, osolíme, opepříme a rozdělíme do misek. Posypeme parmazánem a můžete podávat.
Italská zeleninová polévka s nízkým obsahem tuku a bohatou chutí.
Zdroj: https://www.recipegirl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.