V tomto receptu na špenátový dort není zmíněna žádná poleva. Tudíž bude jen a jen na vás jakou si zvolíte. Nebo můžete tento výborný dezert jíst i samostatně bez dalších příkras. Bude skvělý tak jako tak.
Co budeme potřebovat
- 3 velká vejce
- 96 g granulovaného erythritolu (sladidlo) (nebo 100 g cukru krystal)
- 1 lžíce avokádového oleje (nebo jiného oleje)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 g mraženého špenátu
- 185 g neslazené jablečného pyré
- 75 ml mandlového mléka (nebo klasického polotučného mléka)
- 10 g kakaa
- lžička žlutého potravinářského barviva
- 120 g ovesné mouky (nebo rozemletých vloček)
- 100 g hladké mouky
- 50 g škrobu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
Postup
- Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- Dortovou formu si vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem.
- Do mísy přidáme vejce, sladidlo, olej, vanilkový extrakt.
- Do menší mísy přidáme špenát, jablečné pyré, mléko, kakao a barvivo.
- A špenátovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
- Ve vedlejší míse promícháme ovesnou mouku s hladkou moukou, škrobem, solí a práškem do pečiva.
- Do špenátové směsi začneme postupně přidávat suché přísady střídavě s vaječnou směsí.
- Vše pořádně smícháme, aby se ingredience spojily a těsto bylo hladké a řídké.
- Těsto nalijeme do připravené formy a dáme do trouby péct.
- Pečeme asi 25 minut.
- Poté necháme korpus 20 minut chladnout ve formě a až potom ho přendáme z formy na mřížku, ať zcela vychladne.