Zelná polévka s hovězím masem

Zelná polévka s hovězím masem

Tato výživná polévka se zelím a hovězím masem s nízkým obsahem sacharidů je nabitá spoustou chutí. Je krásně hřejivá a navíc se po ní nebudete cítit těžce. Tak pojďme si ji připravit!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 550 g hovězího masa vhodného na dušení
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • ½ šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • ½ šálku nakrájené mrkve
  • 6 stroužků česneku, lisovaného
  • 6 šálků hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 bobkový list
  • ½ velkého zelí nakrájeného na kousky

Postup

  1. Zahřejte olej ve velkém hrnci na středně vysokém plameni.
  2. Hovězí maso osolte, opepřete a opékejte po dávkách zhruba, 2–3 minuty na dávku.
  3. Nepřeplňujte hrnec, maso se spíše zapaří než opeče.
  4. Opečené hovězí maso vyjměte na talíř.
  5. Přidejte cibuli a vařečkou odstraňte hnědé kousky ze dna pánve.
  6. Cibuli restujte 4–6 minut nebo dokud nezesklovatí.
  7. Přidejte česnek a restujte dalších 30 sekund.
  8. Přidejte orestované hovězí maso, nakrájený řapíkatý celer, mrkev, hovězí vývar, cukr, sójovou omáčku, ocet, tymián, rozmarýn, sušený česnek, sušenou cibuli a bobkový list.
  9. Přiveďte směs k varu, snižte teplotu a nechte 1 a 1/2 – 2 hodiny dusit, nebo dokud hovězí maso nezměkne.
  10. Zelí přidejte během posledních 15-20 minut vaření, aby nebylo příliš kašovité.
  11. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem dle libosti.
  12. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou spolu s krekry nebo křupavým chlebem!
Zeleninová polévka s hovězím masem servírovaná ve dvou hlubokých talířích.
www.littlespicejar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.