Zelňačka nebo také kyselica je polévka z kysaného zelí.
Znáte ji s brambory, klobásou nebo slaninou?
Jaká je vaše tradiční receptura?
A pokud ještě žádnou nemáte, pojďte nabrat inspiraci našimi recepty na zelňačku.
Naše recepty
Tak jak se vám líbí recepty na zelňačku? Polévka je to jednoduchá. V podstatě na ní není příliš, co na ní zkazit. Zvládne ji i začátečník. Je však důležité, aby byla dobře dochucena. Ideální je, pokud šťávu ze zelí zcedíte a necháte si ji na něco jiného.
Taková zelná polévka by pak byla hodně kyselá. Obvyklou součástí je cibule, ale i klobása, špek, slanina, nebo také uzené maso. Závěrečné zahuštění je také na vaší představě. Zahušťovat nemusíte vůbec, ale využít smíte zásmažku, zakysanou smetanu nebo smetanu na šlehání.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček