Zelňačka nebo také kyselica je polévka z kysaného zelí.
Znáte ji s brambory, klobásou nebo slaninou?
Jaká je vaše tradiční receptura?
A pokud ještě žádnou nemáte, pojďte nabrat inspiraci našimi recepty na zelňačku.
Naše recepty
Tak jak se vám líbí recepty na zelňačku? Polévka je to jednoduchá. V podstatě na ní není příliš, co na ní zkazit. Zvládne ji i začátečník. Je však důležité, aby byla dobře dochucena. Ideální je, pokud šťávu ze zelí zcedíte a necháte si ji na něco jiného.
Taková zelná polévka by pak byla hodně kyselá. Obvyklou součástí je cibule, ale i klobása, špek, slanina, nebo také uzené maso. Závěrečné zahuštění je také na vaší představě. Zahušťovat nemusíte vůbec, ale využít smíte zásmažku, zakysanou smetanu nebo smetanu na šlehání.