Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
- 2 mrkve
- 3 brambory
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- špetka pálivé mleté papriky nebo chilli koření
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 ostřejší klobása
- 4 lžíce kečupu
- kmín
- sůl
- 1 l vývaru nebo vody s masovým bujónem
Postup receptu
- Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci na polévku ji rozškvaříme
- Pak k ní přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, na plátky nakrájený česnek a klobásu nakrájenou na kolečka
- Krátce podusíme, pak přidáme zelí i s nálevem, nakrájenou mrkev, sladkou i pálivou papriku a kečup
- Zalijeme částí vývaru nebo vody a povaříme
- Zvlášť uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky s kmínem ve zbytku vody nebo vývaru a měkké je přidáme i s vývarem do polévky
- Z hotové polévky vyjmeme koření
- Polévku nezahušťujeme, je hustá zelím a zeleninou