Zelné a bramborové placičky se sázenými vejci

Zelné a bramborové placičky se sázenými vejci

I recept na bramboráky se zelím pečené v troubě může vypadat jako z luxusní restaurace. Připravte si ten nás a oslňte s ním třeba při nedělním brunchy společně s dalšími recepty.

Co budeme potřebovat

  • 700 g brambor (nakrájených)
  • 200 g bílého zelí (nakrájeného najemno)
  • 50 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • Jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 25 g čerstvé pažitky
  • Malý svazek čerstvé listové petrželky
  • 4 vejce
  • opečená slanina

Postup

  • Uvařte brambory v osolené vodě.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Na poslední chvíli přidejte zelí, poté sceďte.
  • Nechte 1-2 minuty vychladnout, poté vše přidejte do velké mísy společně s máslem a rozmačkejte mačkadlem na brambory do hladka.
  • Mezitím rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje na velké nepřilnavé pánvi a opékejte cibuli 7–8 minut do změknutí a na poslední minutu přidejte česnek.
  • Česnek a cibuli přidejte k bramborám s citronovou kůrou, bylinkami, solí a pepřem.
  • Po vychladnutí vytvarujte 8 placiček, které umístěte na plech s pečícím papírem.
  • Vložte do trouby a pečte. dokud bramboráky se zelím nejsou zlatavé, asi 40 minut.
  • Mezitím zahřejte velký hrnec s osolenou vodou, dokud se voda sotva vaří.
  • Vejce rozklepněte do šálku, ponořte je na hladinu vody a opatrně ho vlijte do vody.
  • Po 3–4 minutách vyjměte vejce děrovanou lžící.
  • Nechejte ho okapat na kuchyňském papíře, poté podávejte s horkými zelnými bramboráčky a křupavou slaninou.
Mistička plná hory placiček z brambor a zelí, navrchu ozdobené vejcem.
Zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.