Zelné keto závitky plněné mletým masem

Zelné keto závitky plněné mletým masem

Tato nízkosacharidová verze zelných závitků je stejně uspokojivá jako originál. Její tajemství je květáková rýže! Připravte si je už dnes.

Ingredience

Na omáčku:

  • 1 (400 ml) plechovka krájených rajčat
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušeného oregána
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje

Na závitky:

  • 12 zelných listů
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 350 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek květáku, nasekaného na zrnka velikosti rýže
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku nasekané petrželky a další pro podávání
  • mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190° C.
  2. Rajčata, jablečný ocet, chilli, sušenou cibuli, sušený česnek a oregano rozmixujte v mixéru na pyré a dochuťte solí a pepřem.
  3. Ve velké hluboké pánvi (nebo velkém hrnci) na středním ohni rozehřejte olej.
  4. Přidejte rajčatovou omáčku, přiveďte k varu, poté snižte na středně nízkou teplotu a vařte 20 minut, dokud mírně nezhoustne.
  5. Ve velkém hrnci s vroucí vodou blanšírujte listy zelí, dokud nebudou měkké a pružné, asi 1 minutu.
  6. Dejte stranou.
  7. Připravte si náplň: ve velké míse smíchejte ½ šálku rajčatové omáčky s mletým masem, květákovou rýží, jarní cibulkou a petrželkou.
  8. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Na dno velkého pekáčku rozetřete tenkou vrstvu omáčky.
  10. Z každého listu zelí nožem vyřízněte tvrdé trojúhelníkové žebro.
  11. Umístěte asi ⅓ šálku náplně na jeden konec každého listu, pak srolujte a při rolování zastrčte po stranách.
  12. Na omáčku v pekáčku položte rolky švem dolů.
  13. Na zelné závitky nalijte zbylou omáčku.
  14. Pečte 45 minut až 55 minut, dokud není maso propečené a vnitřní teplota nedosáhne 65° Celsia.
  15. Před podáváním ozdobte ještě petrželkou.
Rolky ze zelných listů plněné mletým, servírované na talířku a zalité rajčatovou omáčkou.
www.delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.