Zelné placičky s česnekovým dipem

Zelné placičky s česnekovým dipem

Tyto pikantní placky ze zelí jsou jednoduché na přípravu a skvěle chutnají! V kombinaci s krémovým česnekovým dipem si opravdu pochutnáte.

Ingredience

Na placky:

  • 500 g zelí, nakrájeného na tenké plátky (viz poznámka #1)
  • 2-4 lžíce olivového oleje na smažení
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 2 lžičky italského koření nebo sušené petrželky + oregano
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • volitelně: 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • 1 hrnek mléka (jakéhokoli druhu)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo limetkové šťávy

Na česnekový dip:

  • 1/2 šálku zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
  • 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky soli a pepře (nebo podle chuti)

Postup

  1. Zelí nakrájejte na tenké plátky, dejte do mísy a promačkejte rukou, aby se nalámalo a trochu změklo.
  2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience a dobře promíchejte.
  3. Ve středně velké míse smíchejte všechny mokré ingredience a prošlehejte dohromady, rozklepněte vejce.
  4. Přidejte mokré ingredience k suchým a šlehejte, dokud se nespojí.
  5. Přidejte nakrájené zelí a míchejte, dokud se všechno zelí nepromíchá s těstíčkem.
  6. Možná budete muset použít vidličku, pokud je vaše metla silikonová a příliš měkká na to, aby se zelí a těstíčko promíchalo dohromady.
  7. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje.
  8. Do rozpáleného oleje přidejte asi 1/4 šálku těsta a stáhněte plamen na středně nízký.
  9. Smažte 4–5 minut nebo do zlatohněda.
  10. Pomocí silikonové stěrky opatrně placky otočte a smažte z druhé strany 3–4 minuty nebo do zlatova.
  11. Vyndejte placičky na talíř, aby vychladly, přidejte trochu olivového oleje a osmažte i zbylé placky.
  12. Smíchejte všechny ingredience na dip v malé misce a dobře promíchejte.
  13. Podávejte s teplými zelnými plackami.
Placky ze zelí s krémovým česnekovým dipem servírované na talířku.
www.babaganosh.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.