Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (50 dkg)
- 1 sáček kysaného zelí (50 dkg)
- 30 dkg vařeného uzeného masa
- sůl
- kmín
- pepř
- sádlo
Postup receptu
- Z listového těsta vyválíme kulaté 2 pláty, 1 větší, 1 menší
- Větší plát vložíme do vymazané koláčové (nebo dortové) formy tak, abychom vytvořili zvednuté okraje
- Posypeme ho uzeným a předem uvařeným masem nakrájeným na drobné kostičky
- Na maso navršíme odkapané kysané zelí, které podle potřeby překrájíme na kratší kousky
- Dochutíme solí, kmínem a pepřem a vše zakryjeme druhým, menším plátem
- Okraje obou plátků dobře spojíme
- V horké troubě při 220 °C upečeme dozlatova a krájíme až po vychladnutí