Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem
Příprava: 30 minut Počet porcí: 3

Víte, co je na zelném salátu s koprem zásadní? Musí zůstat křupavý, jinak to prostě není ono, i kdyby jeho chuť byla sebelahodnější.

To je důvod, proč by v žádné kuchyni neměla chybět salátová mísa na odstřeďování. Mrkněte i na omáčky s koprem, kde se můžete inspirovat na přípravu hlavního chodu s touto aromatickou bylinkou.

Ingredience:

  • 500 g zelí Savoy
  • 1 středně velká cibule
  • 250 g fenyklu (oloupaného a nakrájeného)
  • 1 salátová okurka
  • sůl podle chuti (asi 2 lžičky)
  • 1 hrnek crème fraîche
  • 2 polévkové lžíce octa z bílého vína
  • 1/2 hrnku nakrájeného čerstvého kopru
  • 3 lžíce máku

Postup:

  • Zelí, fenykl i cibuli jednotlivě velmi tence nakrájíme.
  • Vložíme zelí, cibuli i fenykl do trojice samostatných misek a zalijeme ledovou vodou.
  • Necháme odstát asi 30 minut a poté vložíme zeleninu do salátového odstřeďovače.
  • Důkladně osušíme a odložíme stranou.
  • V misce smícháme salátovou okurku, sůl a také přidáme studenou vodu.
  • Po 30 minutách scedíme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  • Ve větší míse našleháme crème fraîche s octem, dokud nebude mít hutnou konzistenci.
  • Poté přidáme kopr, mák, zelí, cibuli, fenykl i okurku.
  • Ochutnáme a pro případ potřeby ještě osolíme.
  • Kdo chce, může přidat i špetku mletého černého pepře či sušené chilli.
Salát se zelím, okurkami a fenyklem s koprem.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Milujete vajíčka? Podívejte se na hodnocení vařičů vajec. Jsou opravdovými pomocníky?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.