Víte, co je na zelném salátu s koprem zásadní? Musí zůstat křupavý, jinak to prostě není ono, i kdyby jeho chuť byla sebelahodnější.
To je důvod, proč by v žádné kuchyni neměla chybět salátová mísa na odstřeďování. Mrkněte i na omáčky s koprem, kde se můžete inspirovat na přípravu hlavního chodu s touto aromatickou bylinkou.
Ingredience:
- 500 g zelí Savoy
- 1 středně velká cibule
- 250 g fenyklu (oloupaného a nakrájeného)
- 1 salátová okurka
- sůl podle chuti (asi 2 lžičky)
- 1 hrnek crème fraîche
- 2 polévkové lžíce octa z bílého vína
- 1/2 hrnku nakrájeného čerstvého kopru
- 3 lžíce máku
Postup:
- Zelí, fenykl i cibuli jednotlivě velmi tence nakrájíme.
- Vložíme zelí, cibuli i fenykl do trojice samostatných misek a zalijeme ledovou vodou.
- Necháme odstát asi 30 minut a poté vložíme zeleninu do salátového odstřeďovače.
- Důkladně osušíme a odložíme stranou.
- V misce smícháme salátovou okurku, sůl a také přidáme studenou vodu.
- Po 30 minutách scedíme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Ve větší míse našleháme crème fraîche s octem, dokud nebude mít hutnou konzistenci.
- Poté přidáme kopr, mák, zelí, cibuli, fenykl i okurku.
- Ochutnáme a pro případ potřeby ještě osolíme.
- Kdo chce, může přidat i špetku mletého černého pepře či sušené chilli.
Milujete vajíčka? Podívejte se na hodnocení vařičů vajec. Jsou opravdovými pomocníky?