Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg jablek
- 1 celá veka nebo 10 žemlí
- cukr skořice 4 sáčky
- 2 vejce
- 1 a půl mléka tučného
- máslo
- rozinky, asi jeden sáček
Postup receptu
- Žemle nebo veku nakrájíme na plátky, a to stejné uděláme i s jablky, můžete je případně i oloupat
- Potom v mléce rozkvedláme 2 vejce a do nich namočíme všechny žemle nebo veku – necháme úplně vše vsáknout
- Pak si nachystáme zapékací misku nebo pekáček, ten vymažeme máslem a dáme první vrstvu žemlí, pak jablíčka na plátky, které hned posypeme cukrem skořicí a rozinkami
- Opět na ně dáme vrstvu žemlí a zase pak jablíčka, skořicový cukr a rozinky, nakonec vrstva žemlí a nakonec dáme plátky másla ještě navrch
- Pečeme, než nám povrch zezlátne